Tramuntana

La Serra de Tramuntana és una cadena de muntanyes que en total fa uns noranta quilòmetres de longitud i una amplària màxima d’uns quinze-vint quilòmetres, formant una desena de cims amb alçades superiors als mils metres. La seva extensió ocupa tot el llarg del litoral de la part nord i occidental de Mallorca, illa de la mar Mediterrània, i engloba en el seu territori alguns municipis. La seva costa és alta amb penya-segats que a pics superen els cinc-cents metres. La Serra, per les seves característiques, és com si formàs part d’una illa dins la mateixa illa per ser l’espai natural més valuós de les Balears gràcies a la seva flora, vegetació i fauna.

Pel que fa a la presència de la vida humana hi trobam torres de defensa, monestirs, possessions senyorials, fortificacions, camins empedrats, marjades, aljubs, i restes arqueològiques que no fan sinó augmentar el valor i la riquesa d’aquest lloc de l’illa, esdevenint des de temps enrere un espai de gran intercanvi d’idees, de comunicació i de coneixements per part dels seus habitants, creant així un entorn en sintonia entre l’home i la natura. La Serra forma un paisatge únic al món predominant, fins no fa massa, l’agricultura entre la seva gent.

Qualcuns dels personatges que s’han deixat veure per la Serra de Tramuntanta, o bé hi han passat una bona temporada i han escrit sobre la seva bellesa a les seves obres, són Fryderyk Chopin, George Sand, l’Arxiduc Lluís Salvador d’Àustria, Robert Graves, Santiago Rusiñol, Miguel de Unamuno, Rubén Darío, Anaïs Nin, Josep Pla, Julio Cortázar i Ramon Llull, entre altres.

L’any 2011 la Serra de Tramuntana va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. A finals del mes de juliol de 2013 un gran incendi, causat per la mà inconscient de l’home, va arrasar quasi dos mil hectàrees i matà nombroses espècies d’animals salvatges. Durant els cinc dies que se va tardar a poder extingir el foc va fer prendre consciència als mallorquins sobre què significaria perdre aquest tros de paradís ubicat enmig de la mar Mediterrània i la importància de la seva conservació.

La inquietud de les ferides mal tancades, la dels comptes pendents que tots, en un moment o l’altre, sabem que haurem de pagar

Mentre la vida de Carlota a Madrid s’esboldrega, una veu a l’altra part del telèfon li comunica la mort del seu pare, fet que la farà tornar a Sant Bartomeu, el petit poble de la Serra de Tramuntana (Mallorca) d’on s’allunyà, anys enrere, deixant-hi tots els seus fantasmes.

Una mort, un suïcidi, retrobaments, vels que cauen deixant a la vista la veritat, secrets, misteri, mentides, amor i desamor, falsedats, faran que Carlota comprovi que tots segueixen al lloc on els deixà i l’esperen per recordar-li que mai no va acabar de fugir del poble.

Caterina Cortès (Palma, 1982) condensa a Tramuntana la inquietud de les ferides mal tancades, dels comptes pendents que tots, en un moment o l’altre, sabem que haurem de pagar.

Escritor
Col·lecció
Ifeelnew
Número de la col·lecció
2
Matèria
Literatura catalana
Idioma
  • Català
EAN
9788494504433
ISBN
978-84-945044-3-3
Depósito legal
PM 756-2016
Pàgines
248
Ample
14,3 cm
Alt
21,3 cm
Edició
1
Data de publicació
01-04-2017
Rústica amb solapes
€15,00

Sobre Caterina Cortès Palmer (Escritor)

  • Caterina Cortès Palmer
    Comença a llegir novelles als vuit anys i poc després s’anima a escriure les seves primeres narracions. Des de llavors va saber que volia dedicar part de la seva vida a la literatura, tot i que va acabar optant per estudiar la diplomatura en Disseny d’Interiors a l’ESDIB i poster... Veure més sobre l'autor/a

Llibres relacionats